Het Haagse bos als kantoor: doeltreffend en effectief


Je krijgt dezelfde psychologische begeleiding als binnen op een stoel of bank, alleen dan tijdens een wandeling in de buitenlucht.

De aanpak combineert daarmee drie bewezen effectieve methoden om je psychisch welzijn te verbeteren. Psychologische behandeling door een ervaren GZ psycholoog, beweging én natuur. Lees hierover meer onder 'waarom het werkt'

 

Als het weer té extreem is of de benodigde vorm van behandeling het vereist (zoals EMDR, een vorm van traumabehandeling), spreken we af in een gespreksruimte van het Regus kantoor in het Beatrixkwartier in Den Haag. 

 

Het concept van Mindstep Psychologie richt zich kort samengevat op letterlijk en figuurlijk stappen zetten in het kader van persoonlijke groei en psychisch welzijn.

 

Verder leuk om te lezen is het artikel in de NRC over wandeltherapie, waarvoor Mindstep Psychologie een interview gaf:

Download
NRCWandeltherapie.pdf
Adobe Acrobat document 851.3 KB

BEHANDELVORMEN


De volgende behandelvormen pas ik binnen de wandel- of binnensessies toe, afhankelijk van jouw doel, situatie en persoon (voor een filmpje met uitleg over de betreffende behandelvormen kun je op de link klikken): 

In een traject maak ik ook gebruik van e-health oefeningen en/of modules, zodat je ook tussen de sessies door thuis actief kan werken aan jouw doelen.