Een pleidooi voor de vraag
20. september 2022
Ik hou van mijn werk en ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik graag een inkijkje geef in mijn belevingswereld ten aanzien van verschillende onderwerpen die ik tijdens mijn werk of daarbuiten tegenkom. Dit keer over de kracht van een vraag stellen in plaats van een mening vormen of oordeel vellen.

Ze zeggen dat ik lelijk ben
03. juli 2022
Ik hou van mijn werk en ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik af en toe een stuk schrijf over wat er in gesprekken met cliënten gebeurt. Dit keer over de kracht die gedachten op je gevoel kunnen hebben.

Ali B.egrijpen
01. februari 2022
Een fictieve brief aan Ali B. met een aantal prangende vragen om ook zíjn perspectief beter te begrijpen.

24. mei 2020
Ik hou van mijn werk en ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik één keer per maand een stuk schrijf over wat er in gesprekken met cliënten gebeurt. Dit keer over het verrassend positieve effect dat de crisis op sommigen kan hebben.

06. mei 2020
Aan dit artikel over hoe we straks gelukkiger uit de crisis kunnen komen heb ik een bijdrage mogen leveren. Interessante inzichten ook van de andere geïnterviewden wat mij betreft

28. maart 2020
Je leert jezelf vaak beter kennen tijdens een (corona) crisis. De manier waarop mensen reageren, verschilt enorm. In deze bizarre tijd ontwikkelde ik een korte test om te reflecteren op je eigen reactie. Benieuwd? Doe de test!

07. maart 2020
Ik hou van mijn werk en ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik één keer per maand een stuk schrijf over wat er in gesprekken met cliënten gebeurt. De ene keer wat luchtiger dan de andere, dit keer brengt Corry Konings absoluut luchtigheid in de behandelkamer.

19. februari 2020
Ik hou van mijn werk en ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik af en toe schrijf over wat er in gesprekken met cliënten gebeurt. Dit keer over Allah, homoseksualiteit, HIV en belemmerende overtuigingen en vooral over hoe ik de gevreesde strijd met Allah wist te omzeilen.

18. februari 2020
Ik wil geen dokter Rossi worden. Een cliënte wees mij erop dat dat gelukkig nog niet het geval is. Ik hou van mijn werk én ik vind schrijven leuk. Dat maakt dat ik graag schrijf over wat er in gesprekken met cliënten gebeurt. Dit keer dus over dokter Rossi, reageren, apathie en de Kookpotten in de Efteling.

05. december 2018
Mindstep Psychologie gaf al wandelend een interview aan het NRC over wandeltherapie.

Meer weergeven