Interim GZ-psycholoog


Sinds 2022 heb ik mijn werk vanuit Mindstep Psychologie verlegd van individuele wandelsessies voor cliënten naar ontwikkelen, (regie)behandelen en (werk)begeleiden/supervisie geven als GZ-psycholoog binnen andere organisaties. Op dit moment heb ik twee boeiende opdrachten waar ik in ieder geval tot en met eind 2022 mee bezig ben. Voor een instelling in de ouderenzorg ben ik werkbegeleider en supervisor voor psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. De andere opdracht betreft het opzetten van psychologische zorg voor de cliënten van een organisatie in de forensische sector. Het gaat om ex-delinquenten die re-integreren in de maatschappij. Ik ben daarbij ook eindverantwoordelijk regiebehandelaar en geef supervisie aan behandelaren. 


Supervisie en begeleide intervisieAls psycholoog in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCT kun je bij mij terecht voor (online) supervisie of  begeleide intervisie. Ik ben supervisor VGCT en was een aantal jaar verbonden aan de RINO als docent voor de basis- en verdiepingsopleiding cognitieve gedragstherapie. In de supervisie en begeleide intervisie hanteer ik de werkwijze uit de positieve psychologie. Het draait dan vooral om wat er goed gaat en waarop verder gebouwd kan worden. 'Wat werkt? Hoe lukt dat? Hoe zijn jouw kwaliteiten vaker in te zetten? Wat zijn jouw succes-casussen en wat doe jij daarin?' Daarbij focus ik inhoudelijk op de positieve cognitieve gedragstherapie, die bijvoorbeeld uitgaat van doelanalyses (in plaats van of naast probleemanalyses), functie-analyses van het gewenste gedrag (in plaats van of naast het probleemgedrag) en de protocollen vanuit de positieve psychologie. Deze insteek vanuit de positieve cognitieve gedragstherapie blijkt effectief én maakt het werk als therapeut nóg leuker. Kort gezegd richt de supervisie en intervisie zich op het versterken van competenties, vaardigheden en vertrouwen in jezelf als therapeut. Mijn expertise ligt op het gebied van arbeidsgerelateerde casussen (behandeling in het kader van verzuim van werk vanwege psychische klachten) en omvat behandeling van angststoornissen, depressie, PTSS, rouw/verliesverwerking en burn-out. Daarnaast heb ik ervaring met forensische cliënten en ouderenpsychologie.