MURIEL BAKKER


Muriel Bakker


WIE IK BEN


IK BEN..

  • Onbevangen: Ik vind niks of niemand gek of raar; voor ieder gedrag is een goede reden of verklaring.
  • Nieuwsgierig: Ik ben nieuwsgierig naar die reden of verklaring en zal dit dan ook graag samen met jou onderzoeken. 
  • Positief: Er zijn altijd uitzonderingen op een probleem: Wanneer speelt het probleem niet of minder? Wat doe jij dan anders? Ik ben gespitst op jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe jij deze kan benutten. We gaan door met wat werkt en gaan iets anders doen als iets niet werkt. 
  • Doelgericht: We werken aan wat jij bereikt wilt hebben aan het einde van het traject en houden de voortgang in de gaten. 
  • Breed opgeleid: Ik ben BIG-geregistreerd GZ (gezondheidszorg-) Psycholoog en docent en supervisor in de cognitieve gedragstherapie. Daarbij ben ik opgeleid in EMDR behandeling, in te zetten voor traumaverwerking, een negatief zelfbeeld of rouw. Tot slot ben ik bedreven in Mindfulness en Acceptance & Commitment therapie. 
  • Expert in de arbeidsgerelateerde psychologie: mijn roots als psycholoog liggen in het afnemen van assessment onderzoeken in het kader van selectie, loopbaan en ontwikkelpotentieel. Inmiddels ben ik al jaren met veel plezier actief in het begeleiden en behandelen van personen met uiteenlopende psychische klachten, veelal verwezen door de bedrijfsarts. Vanuit mijn roots als assessment psycholoog heb ik in de trajecten oog voor een goede match tussen persoon, functie en werkcontext. Niet zozeer (meer) vanuit de match tussen competenties en functie/werkcontext, het gaat mij vooral om de match tussen gezondheid en functie/werkcontext. Krijg je voldoende energie van je functie en werkcontext? Wat is er nodig om jouw gezond functioneren te bevorderen? Wat kan jij zelf doen? Wat kan jouw werkgever doen? 

EN VERDER BEN IK OOK..

  • Recreatief volleybalster: sinds een aantal jaar probeer ik deze leuke teamsport te leren. Een sport, waarbij ik helemaal op kan gaan in het spel en waaraan ik vooral veel plezier beleef. 
  • Samenwonend: met mijn vriend en onze zoon en dochter van 12 en 9 jaar oud.
  • Geïnteresseerd: in mensen, andere landen & culturen, film, theater, lezen, sport en spel. 

BEHANDELVORMEN


De volgende behandelvormen pas ik binnen de wandel- of binnensessies toe, afhankelijk van jouw doel, situatie en persoon (voor een filmpje met uitleg over de betreffende behandelvormen kun je op de link klikken): 

In een traject maak ik ook gebruik van e-health oefeningen en/of modules, zodat je ook tussen de sessies door thuis actief kan werken aan jouw doelen. 


PERSOONLIJKE MISSIE


Mijn missie is ont-wikkelen. Ik wil het jou makkelijker maken om jouw leven zo in te richten, dat jij doet dat voor jou belangrijk en/of van waarde is. Ondanks of soms dankzij eventuele stressoren, ingrijpende gebeurtenissen, verlieservaringen en mentale of lichamelijke klachten. Dat jij stappen zet in psychisch welzijn, daar zet ik me graag voor in.